Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) даде старт на номинациите в престижните Награди

...
Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) даде старт на номинациите в престижните Награди
Коментари Харесай

Стартираха номинациите в Наградите за отговорен бизнес на БФБЛ

Българският конгрес на бизнес лидерите (БФБЛ) даде старт на номинациите в влиятелните Награди за виновен бизнес 2020. Най-авторитетният конкурс за корпоративна обществена отговорност и резистентност у нас се организира за 18-а поредна година и на фона на невижданата вълна от тествания и взаимност в ковид-кризата отново търси компании с задача и техните сполучливи и вдъхновяващи инициативи в поддръжка на хората, обществото и природата. От самото начало самодейността на БФБЛ разпространява дълготрайните и въздействащи практики в корпоративната обществена отговорност и вдъхновява все повече хора и компании да следват положителния образец. Чрез присъединяване си в влиятелния конкурс фирмите имат опцията да споделят своите най-ефективни КСО стратегии, да получат заслужено признание и да утвърдят репутацията си.

В Годишните награди за виновен бизнес могат да кандидатстват всички фирми независимо дали от дребен, междинен или огромен бизнес и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения бранш,  информационни организации, организации за асортимент на личен състав и др. Подаването на кандидатури е безплатно и се прави онлайн на уеб страницата на БФБЛ , където са и изискванията за присъединяване и други детайлности за състезанието. Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2021 година

„ Годишните награди за виновен бизнес са престижна естрада, която насочва публичното внимание към компаниите с задача, към лидерите в виновните практики, които и през актуалната сложна и изпълнена с провокации година демонстрираха изключителна съпричастност, вложиха в дълготрайни обществени стратегии и си сътрудничиха дейно в интерес на хората и природата. Стремежът ни е да покажем на бизнес общността и на цялото общество доста положителни образци за отговорно и стабилно корпоративно държание, а техният триумф и резултати ще стимулират и други да ги последват ”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Годишните награди за виновен бизнес на БФБЛ за 18-и път ще отличат обществените  задължения на компаниите в 6 категории:

1. Инвеститор в обществото

2.  Инвеститор в знанието

3.  Инвеститор в околната среда

4. Инвеститор в човешкия капитал

5. Маркетинг, обвързван с идея

6. Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество.

Новост в състезанието е специалната награда , която ще отиде при компанията с най-успешни практики за поощряване на многообразието на работното място. За оценката се състезават всички планове с сходна устременост без значение в коя категория на състезанието вземат участие. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната премия Еngage за принос на чиновниците към избрана идея или самодейност на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ дава неповторимия късмет да вземат участие и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и авторитетно жури от специалисти в разнообразни области – бизнес, цивилен организации, инстутиции, научните среди и медиите, а спечелилите ще бъдат оповестени по време на церемония през февруари 2021 г.  

С присъединяване си в Наградите фирмите се включват и в националната  която БФБЛ поддържа на уеб страницата си със социалнозначими стратегии и начинания, реализирани през годините в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР